به گزارش خبر گزاری حوزه، آیت الله حائری شیرازی امروز مراسم اختتامیه کنگره ملی حضرت زینب(س) با بیان اینکه کسانی که درخصوص علمیت حضرت زینب(س) صحبت کرده اند، در حد علمیت خودشان مطالبی را بیان داشته اند و حد خودشان را مشخص کردند، گفت: حد علمی حضرت زینب(س) در شناخت ما نمی آید.
وی با اشاره به داستان قرآنی یار حضرت سلیمان در آوردن تخت در یک چشم برهم زدن، اظهار داشت: در علوم تجربی نور سریعترین چیزی است که بشر تا کنون دیده است، علم نمی تواند برای این قضیه که تخت را به یک چشم برهم زدن از فاصله بسیار دور به نقطه ای دیگر آوردند، توجیه و ارزیابی داشته باشد.
وی با بیان اینکه این مساله علم قلیل درخصوص تنها روح نیست گفت: هم در علوم تجربی و هم در علوم انسانی ما دارای علم قلیل هستیم.درباره علم اهل بیت(ع) هم علم قلیل داریم.
آیت الله حائری شیرازی گفت: حضرت زینب (س) علم کتاب است.
وی با بیان اینکه در دوران رژیم طاغوت به دنبال این بودند که مساله تحریر بر قرآن را در جامعه جا بیاندازند، اظهار داشت: خداوند متعال با الهام قرآن بر قلب کربلایی کاظم کسی که کم حافظه بود، موجب شد که این مساله انحرافی از بین برود.
آیت الله حائری شیرازی گفت: ما آمدیم معنایی درباره وراثت علم ائمه اطهار (ع) پیدا کنیم اینکه علم موروث یعنی چه؟
وی افزود: ما حد انسان را در عصر خودمان کم گرفته ایم.
وی با بیان اینکه اگر قرار باشد در علوم انسانی تحول ایجاد بشود،باید نگاه و دیدگاه ها نسبت به انسان شناسی تغییر کند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اقدامات زیادی درخصوص اسلامی کردن علوم انسانی در حال انجام است، اظهار داشت:علوم انسانی باید با این انسان شناسی که خداوند در قرآن کریم فرمودند:«نفخت فیه من روحی » روبرو باشد، باید از این منشا آب بخورد.
وی افزود: اگر توانستیم در انسان شناسی قدمی برداریم دیگر تعجب نخواهیم کرد که کربلایی کاظم حافظ کل قرآن کریم از جانب خداوند متعال شده است.
آیت الله حائری شیرازی با بیان اینکه جریان اهل بیت(ع) یک پرده از روی انسان برداشتند، اظهار داشت: اینها انسان بودند و این شان انسان است.
وی به رفتار بزرگانی همچون علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: بزرگان حوزه و علما برای اهل بیت(ع) عوام هستند.
آیت الله حائری شیرازی افزود:ائمه اطهار آنچه در وجودشان بالقوه بود به یاری الهی در خودشان بالفعل کردند.
وی با تاکید براینکه هر کجا اهل بیت(ع) را یاد کردید انسان را تعریف کنید، اظهار داشت: شان انسان در عصر ما شناخته نشده است، مجهول در عصر ما خود انسان است و بی گانه ترین انسان ها نسبت به خودشان، همین متمدن ها هستند